Magnetické vychytávky pro řemeslníky
   20. 09. 2019     Magnetické vychytávky a pomůcky    Comments 0
Magnetické vychytávky pro řemeslníky

Doba řemeslná ještě dávno neskončila. Naopak řemeslo vstoupilo do všech domácností. Český národ je národem kutilů a každý muž se někdy oddal svému domácímu řemeslu tak, že neslyšel výzvy manželky ke konzumaci jídla nebo návratu do rodinné reality. Neopominutelnou roli v jeho zaujetí hrály a dnes ještě více hrají magnety a jejich užití v profesionálním i kutilském řemesle.

Magnetické uzávěry zajišťují nedobytnost tašek a kabelek. A zaručí, že žádný nástroj nevypadne nečekaně z brašny.

Ruční magnet s páskem konečně ochránil ruce před nepříjemnými oděrkami. Zvedání kovových plátů a desek se stalo příjemným, bezpečným a pohodlným.

Teleskopický magnet pomůže najít dávno ztracené kovové předměty, zapadlé nářadí, šrouby a náramky, aniž by bylo nutné rozebrat dřez nebo kuchyňskou linku. Síla magnetu a přizpůsobivost poloze i okolí dovoluje dostat se do opravdu miniaturních míst a vytáhnout i malé, zapadlé věci.

Také montérky s mnoha kapsami nejsou tak tradiční a nezbytnou součástí řemeslné image jako dřív. Nahradil je jednoduchý magnet na opasku, který nejen dobře drží třeba kleště, ale je i viditelný a není nutné si prohledávat všechny kapsy.

Magnetický metr nejen přesně měří, protože se pevně opře o měřenou plochu, ale nespadne a nesloží se nečekaně zrovna ve chvíli, kdy má vydat údaj o měřeném předmětu.

Držák šroubů z magnetu ušetří nervy s hledáním šroubů a náklady na pořizování nových a nových šroubů, které se záhadně poztrácely během manipulace s miskami nemagnetickými. A magnet na šrouby umístěný na zápěstí zase zabrání pachuti v ústech při běžném způsobu „využívání“ úst k podávání hřebíků a šroubků.

Magnetický držák hrnků zase uvolňuje místo v regálech a na kuchyňských linkách. Stačí si držák připnout k lednici, regálu nebo zahradnímu nábytku a hrnek má svoje výhodné a nepřehlédnutelné místo. Osvěžení řemeslníka pak bývá mnohem méně dramatické, než při volně ležícím hrnku plném horké kávy.

A pokud snad nemáme a potřebujeme z dřevěné plochy udělat magnetickou, není nutné vyměnit celý dřevěný nábytek. Stačí použít magnetickou barvu. Pro řemeslníka magnetické pomůcky znamenají úlevu v jeho činorodé práci, bezpečnost, komfort a mnohem více pohodlí, aby se mohl věnovat svému koníčku a ještě mu zbyl čas na rodinu.

    

Comments

Log in or register to post comments